Invigning

Solnedgång över Nidingen

Ja, då var det dags att dra skynket av min nya hemsida och visa den för världen (eller i alla fall de närmast sörjande) och vad passar bättre än att göra det med några nytagna bilder?

I förra veckan fick jag syn på några vinterbilder från Näsbokroks naturreservat utanför Åsa så jag åkte dit en eftermiddag. Bilderna blev inte riktigt vad jag hade hoppats, ljuset var inte något att hänga i julgranen och jag hade svårt att hitta några vettiga motiv bland alla isflak innan solen gick ner i säck. Nåväl, jag bestämde mig för att ge det en ny chans så jag åkte dit igen i lördags med en kompis. Ljuset var varmare men ganska hårt då det inte fanns ett moln på himlen och på vattnet låg en tunn isskorpa så långt ögat nådde. Strax innan solen försvann under horisonten dök det ändå upp några höga moln som rörde sig ganska fort över himlen och kunde reflektera de sista röda strålarna. Bilden är tagen med gråfilter för att förlänga slutartiden till 25 s och ytterligare förstärka rörelsen i molnen. På horisonten syns ön Nidingen med sina tre fyrar, en ö jag hoppas besöka någon dag.

 

This entry was posted in Sverige and tagged , , , , .